„Сливи за смет“ – пари за стара кола

Помните ли онази стара българска приказка: „Сливи за смет“, е, нещо подобно е и скрапа на коли. Предаваш старата „бръкма“ която за нищо друго не върши работа и на всичкото отгоре, печелиш пари. Колко пари могат да се вземат за стария автомобил и как най-лесно може да се отървем от него – това е темата, на която избрахме да се насочим директно, за да помогнем на всеки с някой и друг съвет.

За стара кола, която да може да бъде предадена на скрап се смята всяко МПС, което е излязло от движение, в резултат на претърпяно ПТП или поради това, че вече е прекалено износено.

В страната има множество пунктове, на които се предават коли за скрап, а цената, която се изплаща по тях варира между 200 и 500 лв., зависимост от тежестта на всички железа.

Всеки, който има стар автомобил, който с години заема място в гаража или на двора пред къщата, всеки, който има желание да изхвърли всички излезли от употреба електроуреди, автомобили или батерии, може да потърси услугите на фирма за скрап.

От битовата техника – компютри, печки, хладилници, фритюрници, микровълнова, параловител, бойлер, пералня и още много са нещата, които ни заобикалят у дома, а реално вече за нищо не вършат работа. Всички тези „боклуци“ може да бъдат предадени за скрап.

С тази не съвсем нова услуга на пазара, всеки български гражданин може да се освободи от непотребните неща, да спомогне опазването на околната среда и да припечели някой лев. Точно, както е и в приказката. Че на кой му притрябвали домашните ни „боклуци“, а от горе на всичко и старата кола? Идеята на фирми занимаващи се със скрап е да осигурят по лесно предоставяне на събраните метали по нататък и превозването им до големите пристанища от, където тонове желязо се извозват, за да бъдат преработени на специални места.

Скрап индустрията е сред бързо развиващите се и в целия процес около нея участват милиони хора, граждани, фирми, корпорации, предприятия, заводи.

За предаване на стари коли за скрап е добре да потърсите легална фирма на българския пазар, която и да съдейства по отписване на увредената кола от КАТ и цялостно оформяне на документацията й за предаване за рециклиране и съхранение на отпадъците. Доказалите се на пазара в България фирма разполагат и със сертифицирани документи издадени от екоминистерството по европейски стандарти, съобразно изискванията за околната среда.