Да пенсионираме стария „Москвич“ за скрап

Знаете ли, че най-скъпият автомобил е стария „Москвич“ и то не заради модела или марката, а защото в съдържанието си има големи количества, както на цветни, така и на черни метали. Руската кола е високо оценявана от компаниите занимаващи се със скрап, въпреки, че днес все по-рядко се срещат такива модели.

Сега вече и вие може да се замислите да „пенсионирате“ стария Москвич и да допринесете за защита и опазване на околната среда. Всеки помни първата си кола, а ако сте от онова поколение, което се учеше да шофира на Москвич, то определено, тя има и друга сантиментална стойност за вас.

Старата кола на „дядовците ни“ днес може да ви донесе едни добри доходи, въпреки, че някога на нашите родители тя е била не само първата, но и „новата“ кола.

Помните ли момента, когато на 17 и вие записахте шофьорски курсове, а по време на изпита, на каква кола доказвахте наученото и уменията си?! Дори тя да не е била Москвич, то много вероятно е, че ще събуди онези вълнуващи моменти, в тръпнене на отговора.

Помните ли първата кола, която ви подариха след вземане на курсовете или първата кола, която сам си купихте. Ако от тогава и до днес все още с нея се придвижвате, то поздравления. Може би това МПС наистина заслужава уважение. Ако обаче отдавна сте забравили тези коли или ако те вече за нищо друго не служат, освен за предаване на скрап, за който почти нищо не знаете, то може би тук е мястото, на което ще получите полезен съвет и помощ в предаването има за рециклиране.

Всеки от нас има история на своята кола, която най-вероятно не иска да забравя до края на дните си, но това не означава, че трябва да съхранявате така обемния скрап материал в двора. Има начин, време и място, да предадете „бръкмата“, колкото и ценни спомени да ви носи. Те ще останат в съзнанието ви, а наред с това „пенсионирането на старата кола“ може да ви зарадва за последен път, но подобаващо, както винаги. С предаване на стария Москвич може да получите около 500 лв., които да добавите смело към сумата събирана за нова кола. А с покупката на такава, няма как да не остане „жива“ частица от стария „Москвич“ в самата нея.